torstai 4. marraskuuta 2010

Muutos:



 Mielenterveyden parantumiseen tärkeimmät asiat ovat haasteen tai oireen tunnistaminen ja tiedostaminen, sen hyväksyminen, rakkaudelle antautuminen kyseisen ongelman kanssa saa aikaan sisäisen muutoksen, tai muuntumisen ja lopuksi ongelmasta irti päästäminen, jolloin haastava tunne tasapainottuu.

Ihmisarvon tunteen menettäminen oli ensimmäisiä asioita jotka assosioin mielenterveysongelmaani. Koen että tästä alkoi melko pitkä eheytymisprosessi, jonka koin sisäisen itsen muutosprosessina, johon elämä kutsui. Tosiasioiden hyväksymisestä lähtee liikkeelle eheyttävä muutosprosessi, johon kuului sisäistä surua, koska koin mielenterveyteni kadottamisen suurena menetyksenä. Tiedostin että mielenterveyden ja uuden tasapainon saavuttamiseen tulee menemään melko pitkä aika. Alussa tuntui pahalta ja ahdistavalta tiedostaa se rakkauden, hyväksynnän ja tuen puute, jonka lähes jokainen mielenterveysongelmainen joutuu kokemaan pyrkiessään takaisin mielen tasapainoon. Näin jälkikäteen olen kuitenkin kiitollinen melkein kaikesta kokemastani, sillä se on lisännyt sellaista ymmärtämystä ja myötätuntoa, jota en olisi voinut saada muuta kuin näiden mielenterveys haasteiden kautta.

Seuraavaksi haluan kertoa niistä tekijöistä ja keinoista, joilla olen saavuttanut näistä mielenterveysongelman oireista vapauden ja tasapainon.