torstai 4. marraskuuta 2010

Parantava itsehoitomenetelmä:


Uskon että jokainen ihminen kaipaa sisimmässään eheyttä, vapautta, rakastavaa tunneyhteyttä, syvenevää luottamusta, avautumista ja sydänten välistä ykseyttä enenevässä määrin mahdollisimman usean ihmisen kanssa, joka rikastuttaa elämäämme. Uskon että kun sisäinen lapsemme on parantunut ja vapautunut tunnehaavoistansa korvaavilla rakkaudellisilla kokemuksilla kaikki edellä mainitut asiat tulevat mahdolliseksi. Eheistä olemuspuolistamme käsin uskallamme ilmaista vapaammin tunteitamme, tarpeitamme, kaipauksiamme ja unelmiamme joka voi tuoda taivaskokemuksia ihmissuhteisiimme. Vastustus lisää tunnekipua kun taas myötätuntoinen hyväksyvä asenne poistaa haavatunteitakin. kohdatessa kaiken tuskan ja kivun ja kaikki suru ja itku muuttuu enkelimäisen kevyeksi ja jopa nautinnolliseksi, tai ihanaksi kokemukseksi.

Hoivaava myötätuntoisen hyväksyvä asenne itseämme tai haavoittuneita olemuspuoliamme kohtaan mahdollistaa sen että voimme kokea olevamme kaikessa lohduttomuudessamme-lohdutettuja, turvattomuudessamme-turvassa, peloissamme-rakkauden sylissä, hylättyinä-rakastettuja, arvosteltuna-hyväksyttyjä, väärinymmärrettyinä-ymmärrettyjä, loukaantuneina-eheitä jne. Tämä perustuu siihen että sisäinen Jumalallinen äitimme on se tarkkaileva samaistumaton hoivaava, myötätuntoinen ja hyväksyvä olemus, jonka voimme aktivoida ja herättää meissä rakastavilla ajatuksilla, tai sanoilla esim. tällaisten affirmaatioiden muodossa. Todellinen parantaja on sisäinen äitimme koska sillä on rajaton rakkaus sisäistä lastamme kohtaan, joka voi transformoida eli muuntaa kaiken kokemamme kivun, surun ja tunnetuskan eheydeksi, iloksi ja onnellisuudeksi antamiensa korvaavien kokemusten kautta.

Jos haluat tehdä näitä aktiivisemmin kannattaa tulostaa tämä menetelmä paperille.

Hoivaava ja terapeuttinen itseparannusmenetelmä:

Voit lausua näitä kutakin kohtaa mielessäsi.

Tämä on sisäistä lastamme hoivaava ja terapeuttinen itseparannusmenetelmä, jonka olen kokenut hyvin miellyttävänä ja parantavana kokemuksena.

Tämä harjoitus on mahdollista tehdä myös parityöskentelynä:

Tämän harjoituksen voi tehdä myös jonkin ystävän kanssa yhdessä samanaikaisesti katsoen toisiansa jompaan kumpaan silmään, joka synnyttää rakastavan tunneyhteyden ja paremman keskittyneisyyden. Silloin valitaan kumman haavoittuneita olemuspuolia hoidetaan ja toinen henkilö toimii rakastavan hyväksynnän vahvistajana. Se jonka olemuspuolia hoidetaan lausuu mielessä tässä alla mainittuja affirmaatioita ja se joka toimii hyväksynnän vahvistajana  lausuu alussa käyden läpi samanaikaisesti kehon ja mielen rentouttamisen, Sh: Tyynnyn, Uh: Rentoudun, ja syvärentouden tilaan menon suggestioilla Sh: Menen syvemmälle, Uh: Syvemmälle menen, sitten jatkaen näin Sh: Rakastan äärettömän paljon (henkilön nimi esim Satu), Uh: itseäsi, sieluasi ja sisäistä lastasi, sitten jatkaen Sh: Rakastan äärettömän paljon esim. Satu sitä olemuspuolta itsessäsi joka kokee tulleensa hylätyksi ja joka kokee olevansa hylätty, jne...,

Tämä harjoitus kestää n.60min.


Voit myös lyhentää tämän harjoituksen n.10min valitsemalla vaikka 7 eniten itseäsi koskettavaa kohtaa tai 17 kohtaa jolloin se kestäisi n.20min tai 27 kohtaa jolloin tämä kestäisi n.30min.


Sh = Sisään hengittäessä ja Uh: = ulos hengittäessä.

Aluksi voit toistaa mielessäsi:

Sh: Tyynnyn, Uh: Rentoudun, 3-9x.

Sh: Menen syvemmälle, Uh: Syvemmälle menen, 3-9x.

Sitten voit luoda syvemmän tunneyhteyden itseesi:

Sh: Rakastan äärettömän paljon, Uh: itseäni, sieluani ja sisäistä lastani, 3-9x.

Sitten alkavat ne parantavat affirmaatiot haavoittuneen itsemme hoivaamiseksi, 1-4x/kohta:

Jokaisessa kohdassa neljäs kerta on tarkoitettu helpottamaan haavoittuneesta itsestä, sisäiseen lapseen eli itseen siirtymisessä. Lausu mielessäsi aina neljäntenä eheän itsen olemuspuolen affirmaatio, Sh: Rakastan ääretömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni ja Uh: esim. Joka on kokenut pidettynä olemista ja joka kokee olevansa pidetty jne.

1. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuoltani itsessäni, Uh: joka kokee tulleensa hylätyksi ja kokee olevansa hylätty, 3x. / .., Uh: Joka kokee pidettynä olemista ja olevansa pidetty, 1x.

2. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuoltani itsessäni, Uh: joka kokee turvattomuutta ja olevansa turvaton, 3x. / .., Uh: Joka kokee turvallisuutta ja olevansa turvassa, 1x.

3. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee jääneensä vaille rakkautta ja rakastavaa katsetta, 3x. / .., Uh: Joka kokee saaneensa osakseen rakkautta ja rakastavaa katsetta, 1x.

4. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni , Uh: joka kokee jääneensä vaille hyväksyntää ja hyväksyvää katsetta, 3x. / .., Uh: Joka kokee saaneensa osakseen hyväksyntää ja hyväksyvää katsetta, 1x.

5. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee jääneensä vaille arvostusta ja arvostavaa katsetta, 3x. / .., Uh: Joka kokee saaneensa osakseen arvostusta ja arvostavaa katsetta, 1x.

6. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee jääneensä vaille ymmärtäjää ja ymmärtävää katsetta, 3x. / .., Uh: Joka kokee saaneensa osakseen ymmärrysta ja ymmärtävää katsetta, 1x.

7. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee jääneensä vaille anteeksiantoa ja anteeksiantavaa katsetta, 3x. / .., Uh: Joka kokee saaneensa osakseen anteeksiantoa ja anteeksiantavaa katsetta, 1x.

8. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee alaspainetun tahdon tilaa ja olevansa alaspainetun tahdon tilassa, 3x. / .., Uh: Joka kokee vapautetun tahdon tilaa ja olevansa vapautetun tahdon tilassa, 1x.

9. Sh: Rakastan äärettömän paljon, sitä olemuspuolta itsessäni , Uh: joka kokee oikeutta vallankäyttöön ja manipulointiin, 3x. / .., Uh: Joka kokee halua palvella muita epäitsekkäästi ja olevansa muiden ihmisten tarpeiden huomioija, 1x.

10. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee addiktiivista aistinautintohalua tai olevansa addiktiivinen aistinautiskelija, 3x. / .., Uh: Joka kokee korkeampia aistinautintohaluja ja olevansa vapaa alemmista aistinautinnoista, 1x.

11. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee pelkoa ja olevansa pelokas, 3x. / .., Uh: Joka kokee rohkeutta ja olevansa rohkea, 1x.

12. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee vihaa ja olevansa vihainen, 3x. / .., Uh: Joka kokee myötätuntoa ja olevansa myötätuntoinen, 1x.

13. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee surua ja itkua ja olevansa surullinen ja itkuinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee iloa ja naurua ja olevansa iloinen ja nauravainen, 1x.

14. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee loukkaantuneisuutta ja olevansa loukkaantunut, 3. / .., Uh: Joka kokee eheyttä ja olevansa eheä, 1x.

15. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee ärsyyntyneisyyttä ja olevansa ärtynyt, 3x. / .., Uh: Joka kokee mieltymystä ja olevansa mielistynyt, 1x.

16. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee turhautuneisuutta ja olevansa turhautunut, 3x. / Uh: Joka kokee innostusta ja olevansa innostunut, 1x.

17. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee tyytymättömyyttä ja olevansa tyytymätön, 3x. / .., Uh: Joka kokee tyytyväisyyttä ja olevansa tyytyväinen, 1x.

18. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee syyllisyyttä ja olevansa syyllinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee viattomuutta ja olevansa viaton, 1x.

19. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee häpeää ja olevansa häpäisty, 3x. / .., Uh: Joka kokee kunniaa ja olevansa kunniallinen, 1x.

20. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee epävarmuutta ja olevansa epävarma, 3x. / .., Uh: Joka kokee itsevarmuutta ja olevansa itsevarma, 1x.

21. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee toivottomuutta ja olevansa toivoton, 3x. / .., Uh: Joka kokee toiveikkuutta ja olevansa toiveikas, 1x.

22. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuoltani itsessäni, Uh: joka kokee ahdistuneisuutta ja olevansa ahdistunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee autuutta ja olevansa autuas, 1x.

23. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee masentuneisuutta ja olevansa masentunut, 3. / .., Uh: Joka kokee onnellisuutta ja olevansa onnellinen, 1x.

24. Sh: Rakastan äärettömän paljon, sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee epäluottamusta ja olevansa epäluottavainen, 3x. / .., Uh: Joka kokee luottamusta ja olevansa luottavainen, 1x.

25. Sh: Rakastan äärettömän paljon, sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee epäilystä ja olevansa epäileväinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee uskoa ja olevansa helposti uskova, 1x.

26. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee kateutta ja olevansa kateellinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee myötämielisyyttä ja olevansa myötämielinen, 1x.

27. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee katkeruutta ja olevansa katkera, 3x. / .., Uh: Joka kokee anteeksiantavaisuutta ja olevansa anteeksiantavainen, 1x.

28. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee omistushalua ja olevansa omistushaluinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee takertumattomuutta ja olevansa takertumaton, 1x.

29. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee ahneutta ja olevansa ahne, 3x. / .., Uh: Joka kokee anteliaisuutta ja olevansa antelias, 1x.

30. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee irstautta ja olevansa irstas, 3x. / .., Uh: Joka kokee hurskautta ja olevansa hurskas, 1x.

31. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee ylpeyttä ja olevansa ylpeä, 3x. / .., Uh: Joka kokee nöyryyttä ja olevansa nöyrä, 1x.

32. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee laiskuutta ja olevansa laiska, 3x. / .., Uh: Joka kokee ahkeruutta ja olevansa ahkera, 1x.

33. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee väsymystä ja olevansa väsynyt, 3x. / .., Uh: Joka kokee energisyyttä ja olevansa energinen, 1x.

34. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee levottomuutta ja olevansa levoton, 3x. / .., Uh: Joka kokee levollisuutta ja olevansa levollinen, 1x.

35. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee stressiä ja olevansa stressaantunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee huolettomuutta ja olevansa huoleton, 1x.

36. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee kriittisyyttä ja olevansa kriittinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee hyväksymistä ja olevansa hyväksyvä, 1x.

37. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee ennakkoluuloisuutta ja olevansa ennakkoluuloinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee suvaitsevaisuutta ja olevansa suvaitsevainen, 1x.

38. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee ahdasmielisyyttä ja olevansa ahdasmielinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee avarakatseisuutta ja olevansa avarakatseinen, 1x.

39. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee inhoa ja olevansa inhon tunteessa, 3x. / .., Uh: Joka kokee ihastuneisuutta ja olevansa ihastunut, 1x.

40. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee epäspontaaniutta ja olevansa epäspontaani, 3x. / .., Uh: Joka kokee spontaaniutta ja olevansa spontaani, 1x.

41. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee vakavuutta ja olevansa vakava, 3x. / .., Uh: Joka kokee lapsenkaltaisuutta ja olevansa lapsenkaltainen, 1x.

42. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee valheellisuutta ja olevansa valehtelija, 3x. / .., Uh: Joka kokee rehellisyyttä ja olevansa rehellinen, 1x.

43. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee jumitusta ja olevansa jumissa, 3x. / .., Uh: Joka kokee vapautta ja olevansa vapaa, 1x.

44. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee hämmennystä ja olevansa hämmentynyt, 3x. / .., Uh: Joka kokee selkeyttä ja olevansa selkeä, 1x.

45. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee yksinäisyyttä ja olevansa yksinäinen, 3x. / .., Uh: Joka kokee tunneyhteyttä ja olevansa tunneyhteydessä, 1x.

46. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee vastuuttomuutta ja olevansa vastuuton, 3x. / .., Uh: Joka kokee vastuuta ja olevansa vastuullinen, 1x.

47. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee välinpitämättömyyttä ja olevansa välinpitämätön, 3x. / .., Uh: Joka kokee velvollisuutta ja olevansa velvollinen, 1x.

48. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee huolestuneisuutta ja olevansa huolestunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee huolettomuutta ja olevansa huoleton, 1x.

49. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee heikkoutta ja olevansa heikko, 3x. / .., Uh: Joka kokee vahvuutta ja olevansa vahva, 1x.

50. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee mielipahaa ja olevansa pahalla mielellä, 3x. / .., Uh: Joka kokee mielihyvää ja olevansa hyvällä mielellä, 1x.

51. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee hermostuneisuutta ja olevansa hermostunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee rauhallisuutta ja olevansa rauhallinen, 1x.

52. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee yliherkkyyttä ja olevansa yliherkkä, 3x. / .., Uh: Joka kokee eheää herkkyyttä ja olevansa eheä ja herkkä, 1x.

53. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee epäonnistuneisuutta ja olevansa epäonnistunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee onnistuneisuutta ja olevansa onnistunut, 1x.

54. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee sulkeutuneisuutta ja olevansa sulkeutunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee avoimuutta ja olevansa avoin, 1x.

55. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee mutkikkuutta ja olevansa mutkikas, 3x. / .., Uh: Joka kokee suoruutta ja olevansa suora, 1x.

56. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee egon roolia ja olevansa egon roolissa, 3x. / .., Uh: Joka kokee aitoutta ja olevansa aito, 1x.

57. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee rajuutta ja olevansa raju, 3x. / .., Uh: Joka kokee hellyydellisyyttä ja olevansa hellä, 1x.

58. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee ankaruutta ja olevansa ankara, 3x. / .., Uh: Joka kokee lempeyttä ja olevansa lempeä, 1x.

59. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee halua teeskenteleväisyyttä ja olevansa teeskentelevä, 3x. / .., Uh: Joka kokee vilpittömyyttä ja olevansa vilpitön, 1x.

60. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee halua kiusata ja olevansa kiusaaja, 3x. / .., Uh: Joka kokee ystävällisyyttä ja olevansa ystävällinen, 1x.
 
61. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee kiittämättömyyttä  ja olevansa kiittämätön, 3x. / .., Uh: Joka kokee kiitollisuutta ja olevansa kiitollinen, 1x.

62. Sh: Rakastan äärettömän paljon sitä olemuspuolta itsessäni, Uh: joka kokee samaistumista ja olevansa samaistunut, 3x. / .., Uh: Joka kokee samaistumattomuutta ja olevansa samaistumaton, 1x.

Lopuksi ole hetken aikaa hiljaa ja antaudu hyväksyen parantavalle prosessillesi, joskus tulee parantavaa itkua ja joskus vain muuten rauhallinen ja levollinen hyvä olo. Jos koet jostain syystä pahaa oloa se kertoo usein siitä että sisälläsi on vielä vastustusta ja pelkoa, sekä että sinun tulisi keskittyä enemmän hyväksyvään asenteeseen.

Kun opit tunnistamaan mitkä haavoittuneet olemuspuolesi ovat itselläsi aktiivisia ja todellisuuttasi, voit keskittyä niihin enemmän ja jättää pois niiden haavoittuneiden olemuspuolien hoivaamisen jotka eivät ole aktivoituneet tai joita et koe itselläsi olevan hoivaavan yhteyden tarpeessa.

Eheytymisen ja omaksi itseksi tulemisen iloa.