torstai 4. marraskuuta 2010

Psykoosi:


 Sen ensioireena yleensä on unettomuus, joka nostaa pintaan voimakkaita alitajuisia pelkoja.
- koostuu myös irrationaalisista mielikuvista
- harha uskomuksista, kuten harhaluulot esim. että minusta puhutaan televisiossa tai radiossa.
- harha aistimuksista, esim. sisäiset syyttävät tai arvostelevat äänet tai muiden aistien harha-aistimukset, kuten harha makuaistimukset esim. kahvi maistuu omenalle tai jotain muuta tämän kaltaista tai tunneharhat esim. pelkotunne että katto voi tippua pään päälle.
 - erottelukyvyn puutteesta
- realiteetteja tukevan tiedon puuttumisesta
- katkenneesta yhteydestä itseen, sisäiseen lapseen, muihin ihmisiin ja ympäristöön.
Parannuin taipumuksestani mennä psykoosiin, jota minulla ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen.

Tärkeimmät psykoosista parantumisessa olevat tekijät ovat olleet: katkaista unettomuus vaikka unilääkkeillä, joista tenox on ollut riittävän tehokas ja toimiva. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla unettomuus kohdassa mainittuja parannus keinoja. Nykyään olen oppinut siihen, ellen saa yhtenä yönä nukuttua ollenkaan, niin toisena iltana otan jo tenoxin tai nukun seuraavan päivänä pitkät päiväunet pariin otteeseen.

Tunsin tarvetta kerätä realiteetteja tukevia tekijöitä, tutkimalla omaa diagnoosiani ja mielenterveyttä ylläpitävää tietoa. Koin tarvetta kehittää erottelukykyäni realistisen ja epärealistisen välillä.

Löysin muutamia hyviä keinoja palauttaa tunneyhteyden itseni, muiden ja ympäristön välille.  Toistin mielessäni 3-9 kertaan affirmaatioita, jotka luovat tunneyhteyden rakastetuksi, arvostetuksi ja hyväksytyksi tulemisen tarpeisiin:

1. Rakastan itseäni, sieluani ja sisäistä lastani.
2. Arvostan itseäni, sieluani ja sisäistä lastani.
3. Hyväksyn itseni, sieluni ja sisäisen lapseni.


Löysin hyviä keinoja eli affirmaatioita psykoottisiin tunteisiin ja alitajuisiin pelkoihin samaistumisesta vapauttamiseen. Tavan virittäytyä sisäisen rakkauden ja rauhan tilaan, mikä vähentää pelkoja ja levottomuutta.

Rentoutin itseäni ja kehoani ja tarkkailin tietoisuudellani psykoottisia tunteitani ja sisäisiä pelkojani sekä annoin niille hyväksyvää rakkauttani ja toistin muutaman kerran affirmaatio lauseita.

1. "Minä en ole psykoottiset tunteeni, vaan sen taustalla oleva perimmäinen rakkaus ja läsnäoleva tietoisuus, jotka on muuttava tunteeni ehyiksi" 3x.

2. "Minä en ole pelkoni, vaan kaiken läpäisevä rakkaus ja pelkojani tarkkaileva tietoisuus, jotka ovat sulattava pelkoni pois" 3x.

3. Sisään hengittäessä toistin Preem ja ulos hengittäessä toistin Shantii.
Nämä ovat sanskritia Preem tarkoittaa rakkautta ja Shanti rauhaa.

Ja sallin sitten samalla tietoisessa läsnäolossa psykoottisten tunteiden ja alitajuisten pelkojen virrata ulos kehostani ja mielestäni, päästin irti niistä. Tähän saattaa mennä tunnista kolmeen.

Affirmaatioilla ei ole tarkoitus vastustaa mitään vaan auttaa irrottamaan itseni samaistumisesta näihin hetkellisiin oireisiin: psykoottisiin tunteisiin ja alitajuisiin pelkoihin ja virittäytymään tunneyhteyteen itsemme kanssa.

Ellei tämäkään tehoa täysin, lauloin jotain laulua, jolla sain yhteyden positiivisiin tunteisiini. Minulle sopii hyvin mielialaa kohottavien laulujen laulaminen, mutta aivan yhtä hyvin tähän voi sopia mikä laulu tahansa,  joka on koskettanut sydäntäsi.

Rukous yhteys Jumalaan normalisoi tehokkaasti psykoottisia tunteita ja alitajuisia pelkoja, erityisesti positiiviset kiitos alkuiset rukoukset.